που είμαστε

Διεύθυνση:
Πέραμα Σκάλα
Ποντικονήσι Κέρκυρα
Τ.Κ. 49084
τηλ.
+30 26610 41863
+30 697 442 9210
Email:
info@nisoscorfu.gr
wellcome
Το Πέραμα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Κέρκυρας, περίπου επτά χιλιόμετρα νότια της πόλης της Κέρκυρας, ακριβώς απέναντι από το Ποντικονήσι και συνδέεται με το Κανόνι με μια πεζογέφυρα.
Είναι το επίνειο του Γαστουρίου δεδομένου ότι οι περισσότερες ιδιοκτησίες εδώ ανήκουν στους κατοίκους του ορεινού αυτού χωριού.
Η περιοχή καλύπτει μια έκταση περίπου 5 χλμ. κατά μήκος της εθνικής οδού, αρχίζοντας από την Χρυσίδα και την περιοχή Καρυδιές 5 χλμ. από την Κέρκυρα και φτάνει μέχρι την Γέφυρα του Κάϊζερ 2 χλμ από τις Μπενίτσες.
Η γέφυρα του Κάιζερ συνέδεε την προβλήτα με ένα μικρό δρόμο μέχρι το Αχίλλειο και χτίστηκε από τον τελευταίο ιδιώτη ιδιοκτήτη του Αχιλλείου, τη γερμανική βασιλική οικογένεια στις αρχές του 20ου αιώνα, ανατινάχθηκε πάλι από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, για τα μπορούν να περνάνε από κάτω τα στρατιωτικά τους οχήματα!
Το Πέραμα είναι ένα δημοφιλές παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο εδώ και πολλές δεκαετίες, ειδικά κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του '80 και '90, σήμερα, η περιοχή εξακολουθεί να έχει πολλά ξενοδοχεία και καταλύματα, περιβάλλεται από ελαιώνες και διαθέτει πολλές όμορφες παραλίες με βότσαλα.
Οι περισσότεροι επισκέπτες στην Κέρκυρα έχουν περάσει από το Πέραμα, αν και τώρα διαμένουν εκεί πολύ λιγότεροι από ότι στη δεκαετία του '80.
Βρίσκεται μεταξύ Κέρκυρας και Μπενιτσών και πολλά από τα ξενοδοχεία και τα μπαρ του έχουν θέα προς το πιο φωτογραφημένο αξιοθέατο - νησί της Κέρκυρας το Ποντικονήσι. Οι κάτοικοι ίσως προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι αυτό το νησί είναι το καράβι του Οδυσσέα που όπως λέει η μυθολογία μετατράπηκε σε πέτρα - αν και υπάρχει και άλλο ένα νησάκι στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Κέρκυρας που διεκδικεί το ίδιο πράγμα! Όπως και νάχει βέβαια το νησάκι είναι πανέμορφο, με μια μικρή εκκλησία στην κορυφή του, όπου γίνονται συχνά γάμοι και βαπτίσεις.
Δραστήριοι άνθρωποι μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι το νησί, αλλά και σκάφη επίσης μπορούν να νοικιαστούν.
Δίπλα από το Ποντικονήσι φαίνεται και το μοναστήρι της Βλαχέρνας. Επίσης, μερικά εστιατόρια και μπαρ πάνω από την γέφυρα προς το Κανόνι είναι οι καλύτερες θέσεις για να παρακολουθήσει κανείς προσγειώσεις και απογειώσεις αεροπλάνων από και προς το αεροδρόμιο της Κέρκυρας.
Στη γέφυρα πεζών που ενώνει το Πέραμα με το Κανόνι υπάρχουν συνήθως ψαράδες που ρίχνουν τα δίχτυα τους στη θάλασσα ή στη λιμνοθάλασσα, μοτοσυκλετιστές που αναζητούν μια κοντινή παράκαμψη προς την πόλη της Κέρκυρας αλλά και παρατηρητές αεροπλάνων επειδή το τέλος του αεροδιαδρόμου είναι μόλις λίγα μέτρα μακριά.
Παρά το γεγονός ότι είναι σχετικά πολυσύχναστος είναι ένα δημοφιλές μέρος για βόλτα το βράδυ.
Παρέχει γρήγορη πρόσβαση στην πόλη της Κέρκυρας, χωρίς να χρειάζεται να πάτε γύρω από την περίμετρο του αεροδρομίου, μπορείτε να περπατήσετε είτε ολόκληρο το δρόμο για την πόλη ( περίπου 30 λεπτά) ή να πάρετε άλλο λεωφορείο από το Κανόνι.
Κάτω από τη γέφυρα υπάρχει ζωτικής σημασίας αγωγός από το 1850 που μεταφέρει νερό από τους λόφους πάνω από τις Μπενίτσες στην πόλη της Κέρκυρας.

φορμα επικοινωνίας